Ca 8 våfflor
Tillagningstid 30 min
100 g smör
1/2 tsk salt
1 msk socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
-
Smält smöret i en kastrull och låt de svalna lite.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
-
Häll i lite mjölk i taget och vispa till en jämn smet.
-
Vispa ner smöret.
-
Hetta upp våffeljärnet och pensla lagen med smör innan du gräddar första våfflan.
-
Häll ca 1 dl smet, den ska täcka nästan hela laggen.
-
Grädda tills den blivit guldbruna.
-
De brukar ta ca 1-2 min.
-
Vispa smeten mellan varje våffla, för mjölet sjunker till botten.
-
Servera med sylt, grädde, glass, bär eller gör den matig med gräddfil, löjrom och gräslök.