Saftig Morotskaka med citronkräm (Juicy Carrot cake with lemon cream)

Ugn 175 °C

2 ägg

2 dl socker

3 dl rivna morötter

1 dl matolja

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 msk kanel

1 msk kardemumma

1 msk vaniljsocker

 

Citronkräm

100 g naturell färskost

30 g smält smör

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk pressad citron

  • Smör och bröa en form.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Rör sedan ner morötter och matolja.
  • Blanda de torra ingredienserna och häll ner i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i 35-40 min.
  • Medans kakan gräddas blandar du ihop alla ingredienser till citronkrämen.
  • Låt kakan svalna och stryk på krämen i ett jämt lager.
  • Låt det väl smakas!

 

Leave a Reply