Rabarberkaka (rhubarb Cake)

ca 24 bitar
Ugn 200°c

500g rabarber
200 g margarin
4 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl


•    Lägg bakplåtspapper eller smörj och bröa en form 25×35 cm.
•    Smält margarinet – bryn ej och låt svalna.
•    Vispa ägg och socker pösigt.
•    Blanda mjöl, smör och bakpulver.
•    Allt blandas försiktigt samman.
•    Bred ut smeten jämnt.
•    Skala och beskär rabarberna i skivor.
•    Strö rabarberna över smeten och tryck till.
•    Strö över potatismjölet.
•    Grädda ca 20 min.
•    Tag ut kakan ur ugnen och låt svalna lite.
•    Lyft sen upp kakan ur formen med hjälp av pappret.
•    Skär den i rutor.
•    Servera med  eller

Leave a Reply