Örtbakad kassler (Herb baked pork loin)

6 port

Ugn 200 °c

1 kg kassler i skivor

1 dl hackade färska örtkryddor t.ex. basilika, salvia, persilja

 

Sås:

1 gul lök hackad

1 tsk salvia

2 dl grönsaksbuljong av tärning

2 dl cremé fraiche

½ tsk paprikapulver

salt och peppar

  • Krydda kasslern med kryddorna och lägg den på en bit ugnsfolie.
  • Vik ihop och lägg paketet i en ugnsform.
  • Låt stå i ugnen ca 20 min.
  • Öppna folien och låt stå 10 min till i ugnen så kasselern får lite färg.
  • Låt gärna köttet vara en stund i folien innan servering.
  • Fräs löken i matfettet och låt steka ett par minuter.
  • Häll på buljong och koka ihop.
  • Tillsätt crème fraîche, paprika pulver och salvia.
  • Koka någon minut och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med potatis och sallad.

Leave a Reply