Limechokladkaka (Lime chocolate cake)

Inget matfett i, så nästan nyttig

Ugn 200 °c

3 st ägg

2,5 dl strösocker

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

250 gram kesella lätt

1 st lime skalet

 

  • Sätt på ugnen.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar botten ca 21 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  • Tillsätt kesella och finrivet limeskal.
  • Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
  • Låt kakan svalna.
  • Garnera gärna med skivad lime och servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Leave a Reply