Råskalad
- Skölj och skala den.
- Häll på vatten som ovan och tillsätt salt.
- Koka upp de under lock.
- När de kokar upp minskar du värmen.
- Stick i den efter ca 20 min och känn om den är klar.
- Den är klar när stickan går rakt igenom utan att det tar emot.
- Häll av vattnet.
Oskalad
- Borsta den väl.
- Lägg den i en kastrull och häll på vatten så att det når upp till den översta potatisen.
Färsk
- Borsta eller skrapa den.
- Lägg den i kokande saltat vatten och gärna med några dill kvistar eller själkar.
I Mikro 2-4 msk vatten½ tsk salt
- Skala potatisarna.
- Skär dem i mindre bitar om det är stora.
- Lägg dem i en form.
- Tillsätt vattnet och saltet.
- Täck formen med plastfolie.
- Koka potatisen högsta effekt i 7-10 min.
- Känn med sticka eller tandpetare om potatisen är mjuk då är den klar.