Kladdmuffins

Tid: 45 min

Ugn 200 °c

ca 12 st 

2 ägg 

2 ½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

½ tsk bakpulver

2 dl vetemjöl 

100 g smält smör eller margarin

 

  • Placera ut 16 st muffinsformar på en plåt.
  • Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker med elvisp.
  • Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver.
  • Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet.
  • Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar.
  • Grädda ca 12 min mitt i ugnen.
  • Känn med provsticka.
  • Låt de svalna på gallret.
  • Går att frysa, men kan bli lite sega.

Leave a Reply