Chokladrutor med kokos (mockarutor) (Chocolate bars with coconut (mocha squares))

Ugn 175 °C

Kakan:
150 gram smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk skiktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
  • Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och blanda ner det i smeten.
  • Smörj och bröa en braspannan (ca 30*40 cm) och häll i smeten.
  • Grädda kakan i ca 15 min i nedre delen av ugnen.
  • Tag ut kakan och låt den svalna.

Glasyr:
75 gram smält smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk skiktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker

Toppas med:
Kokos eller pärlsocker

  • Rör samman alla ingredienserna i glasyren.
  • Bred ut glasyren över kakan och strö kokos över.
  • Skär kakan i rutor.
  • Rutorna går utmärkt att frysa.

Leave a Reply