Lättas att göra i en plastpåse
2,5 dl strösocker
8 dl havregryn
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 gram smör eller margarin, rumsvarmt
3 msk – 4 msk starkt kaffe eller vatten
Glasyr
100 gram mörk blockchoklad
0,5 dl kokos
- Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar.
- Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
- Smaka av om du vill ha mer kaffe eller kanske kakao.
- Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ca 21 cm i diameter.
- Jämna till så gott det går
- Låt stå kallt medans du gör glasyren.
- Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
- Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
- Strö över kokosflingorna.
- .Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kall.