Chokladbollskaka

Lättas att göra i en plastpåse

2,5 dl strösocker
8 dl havregryn
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 gram smör eller margarin, rumsvarmt
3 msk – 4 msk starkt kaffe eller vatten
Glasyr
100 gram mörk blockchoklad
0,5 dl kokos

  • Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar.
  • Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
  • Smaka av om du vill ha mer kaffe eller kanske kakao.
  • Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ca 21 cm i diameter.
  • Jämna till så gott det går
  • Låt stå kallt medans du gör glasyren.
  • Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
  • Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
  • Strö över kokosflingorna.
  • .Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kall.

 

Leave a Reply