Bakad potatis med cremé fraiche och örtkryddor (Baked potato with sour cream and herbs)

6 stora potatisar
1 dl créme fraiche
1 tsk franska örtkryddor  
2 krm salt
½- 1 krm svartpeppar

  • Borsta potatisarna väl under rinnande vatten.
  • Torka dem med hushållspapper.
  • Pricka potatisarna ett par gånger med en gaffel och lägg dem i en cirkel på hushållspappret i mikrovågsugnen.
  • Baka potatisen på högsta effekt i 15-18 min eller tills de känns mjuka.
  • Vrid på dem någon gång under bakningen.
  • Skär bort ett lock från varje potatis.
  • Gröp ur en del av potatisinkråmet.
  • Blanda detta med créme fraiche, örtkryddor, salt och peppar.
  • Fördela blandningen i potatisarna.
  • Hetta upp de fyllda potatisarna på högsta effekt i 1-2 min.
  • Servera dem genast.
  • Gott till stekt kött.

Leave a Reply