Äppelkaka (Apple cake)

Ugn 200°c

ca 24 bitar

”Men herre gud så goda dom är,enligt min mor”

200 g margarin
4 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 äpplen
1 tsk mald kanel

  • Lägg bakplåtspapper eller smörj och bröa en form 25×35 cm.
  • Smält margarinet – bryn ej och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl, smör och bakpulver.
  • Allt blandas försiktigt samman.
  • Bred ut smeten jämnt.
  • Skala och skär äpplena i skivor.
  • Strö äpplena över smeten och tryck till.
  • Strö över ca 2 msk socker.
  • Strö över kanelen.
  • Grädda ca 30 min.
  • Tag ut kakan ur ugnen och låt svalna lite.
  • Lyft sen upp kakan ur formen med hjälp av pappret.
  • Skär den i rutor.
  • Servera med glass, vaniljsås eller grädde.

Leave a Reply